Showing posts with label milobenikattepi. Show all posts
Showing posts with label milobenikattepi. Show all posts

26 August 2016

ISABELLA KURUNG III

Assalamualaikum





بسم الله الرحمن الرحيم





ISABELLA KURUNG III | SELAMAT PETANG SEMUA,SALAM JUMAAT.
PETANG MACAM NI BEST NI DAPAT CUCI MATA ^_^.
HARI DAH GAJI MEH GRAB KOLEKSI YANG ELEGAN DAN BERGAYA NI.


WOW CIRI-CIRINYA YANG SANGAT MENARIK.MATERIAL PUN SANGAT SELESA MOSS CREPE + THAI SILK. ♥






















ISABELLA KURUNG III


MATERIAL MOSS CREPE + THAI SILK

COLOR: 12 COLORS AVAILABLE

SIZE: S, M L, DAN XL

CIRI-CIRI ISTIMEWA
-Mempunyai zip di bahagian belakang baju untuk memudahkan disarung
-Design moden dgn pattern kembang beralun
-Material fabric yang sangat selesa dipakai
-Fabric thai silk yang hot menambah seri design
-Potongan kembang beralun yang menarik dan menjadi trend terkini
-Potongan skirt duyung kembang (ada zip dan getah di bahagian pinggang)
-Design TERBARU dan bakal menjadi FENOMENA


KEISTIMEWAAN:
-Mudah disarung
-Tampil bergaya sama ada ke majlis rasmi, pejabat, atau pun pakaian kasual
-Anggun dan pasti sopan dengan design potongan yang menepati ciri2 wanita muslimah
-Membuat pemakai kelihatan 'UP TO DATE' dengan dunia fesyen
-Sesuai digayakan oleh wanita yang ingin tampak sopan dan ala-ala muslimah moden
-Material yang sejuk dan selesa, terus sarung dan siap.















APA YANG LAGI ISTIMEWA
-Boleh dipelbagaikan pemakaian jika anda ingin mengenakan dengan long pants atau pun mengenakan blouse lain dengan skirt thai silk







HARGA : RM109.00 TERMASUK POSTAGE.


10 PELANGGAN YANG TERAWAL DAPATKAN DENGAN HARGA PROMOSI RAYA HAJI.

HARGA PROMOSI :-

RM100 FREE POS TERMASUK SABAH & SRWK



NAK DAPATKAN HARGA PROMOSI RAYA HAJI.



CARA ORDER :

SILA HUBUNGI KAMI

WHATSAPP : 016 3249132
FACEBOOK PAGE : GALLERY QIELLACOLLECTION






Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

22 August 2016

MUNAFIE MURAH!!

Assalamualaikum





بسم الله الرحمن الرحيم




Munafie murah | Dapatkan Munafie murah-murah kat sini..
Perut buncit @ boroi hilang dalam sesaat.tak mudah berpeluh
walau pakai seharian.Sangat selesa..











Perbezaan original dengan fake.







MUNAFIE SLIMMING PANTIES

BUNCIT @ BOROI HILANG DALAM SESAAT.
PERUT BUNCIT langsung jadi RATA !!!!
Tak perlu risau sakit perut sebab ketat.
Tak bergulung bila duduk.
Tak berpeluh walau seharian pakai.
Sangat selesa.
Membentuk lekuk tubuh yang indah dan untuk hidup lebih baik dan bersemangat

● 👉FUNGSI :
✔Mengecilkan perut.
✔Melangsingkan pinggang.
✔Membakar lemak yang berlebihan.
✔Menaikkan dan mengencangkan punggung.
✔Melancarkan peredaran darah dan metabolisme.
✔JAPAN SLIMMING PANT sebaiknya di pakai sejak awal kerana dengan memakai terus akan mencegah kegemukan dan mempertahankan tubuh yang indah dan sihat.

STOCK AKAN MASUK ESOK... CEPAT BOOK SEBELUM LAMBAT.



Pastikan yang original ye..




RM20 each
RM35 2pcs

Postage RM6SM /RM9SS






HARGA :

RM20 SEHELAI
RM35 2HELAI

POSTAGE :

RM6.00 SM
RM9.00 SS


UNTUK TEMPAHAN SILA HUBUNGI :-

WHATSAPP : 016 3249132
WHATSAPP : 016 3249132






Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

3 June 2016

JAMU JUMINA MADURA

Assalamualaikum




بسم الله الرحمن الرحيم



Jamu Jumina Madura Homemade | Alhamdulillah syukur padaNya,kerana di berikan kesihatan.bertemu lagi kita dengan Ramadhan Al-Mubarak.Alhamdulillah..


Okey berbalik pada tajuk sebenar.
Pernah tak korang dengar dengan JAMU JUMINA MADURA.
Sekarang ni tengah laris dan ngosek.apa itu ngosek??
Ngosek tu berhantu..Oh produk ni memang berhantu lah.


JOM rapat-rapatkan diri scroll sampai habis ye sayang-sayang semua.
Bila dah rapat nanti pasti akan jatuh cinta yang luar biasa..
Penawar segala produk InshaAllah..







JAMU JJM & P7B


Kelebihan untuk yang mgamalkn JAMU JJM & P7B



✔ kulit menjadi kemerah merahan
✔ menaikkn seri wajah & awet muda
✔ kulit lebih halus & tone kulit lebih skata
✔ menstabilkan hormon
✔ melancarkan perjalanan darah
✔ menghilangkan sengugut
✔ menghilangkan keputihan
✔ menghilangkan gatal gatal dibahagian faraj
✔ melancarkan perjalanan darah
✔ membantu megecutkan &
menghilangkan jerawat
✔ meghilangkan rekahan pada tumit
✔ melawaskan pembuangan air besar dan kecil
✔ menyahtoksin dalam badan
✔ mencegah cyst dan fibroid
✔ merapatkan faraj & lebih grip
✔ CANTIK pn dapat
✔ SIHAT pn dapat

->Mana lagi nak cari jus macam ni.
->Boleh dikatakan 1001 kegunaan.
->Kalau tak cuba, jangan dikata mahal.
->Dah cuba, memang berbaloi harganya.










TEMUI KEAJAIBAN RAWATAN PEMBERSIHAN DIRI DALAM 7 BOTOL!!

JAMU JUMINA MADURA HOMEMADE
(Limited Homemade Miracle Juice)
7 Hari 7 Ramuan Mustajab 7 Penawar
Penawar Pertama Seumpamanya!
IN SHAA ALLAH...

JUALAN HANYA OLEH STOKIS DAN AGEN YANG TELAH DILANTIK.
PENGELUARAN EKSKLUSIF DAN TERHAD SECARA HOMEMADE!
DIPROSES CUMA 2 KALI SEMINGGU UNTUK MENJAMIN KESEGARAN DAN KHASIATNYA!

KEAJAIBAN RAWATAN PEMBERSIHAN DIRI RAHSIA PENYERLAH SERI KINI DIKONGSI!

7 Turutan Hari Penggunaan
7 Botol Berturutan
7 Ramuan Mustajab
7 Khasiat Utama
JAMU JUMINA MADURA HOMEMADE HADIAH UNTUK DIRI
PENAWAR ANUGERAH DARI ILAHI
BERSIHKAN HATI SIHATKAN DIRI
WANITA LELAKI SAMA BERSERI!

Ini bukan sekadar sebotol Jus atau Jamu biasa!
Mencubanya bererti anda memilih untuk mengubah hidup anda yang biasa menjadi luarbiasa!

Kesihatan total tubuh badan bukan lagi sekadar impian.
Penawar JJM boleh buktikan!

KHASIAT JAMU JUMINA MADURA HOMEMADE

1.Pembersih Penyakit Dalaman Diri
2.Penaik Seri dan Aura Diri
3.Penawar Penyakit Berkait Angin/Gastrik
4.Penawar Penyakit Berkait Saraf/Tulang
5.Penawar Penyakit Berkait Tenaga/Batin
6.Penawar Penyakit Sakit Puan/Tuan
7.Penawar Rahsia Untuk Rumahtangga Bahagia!

CARA PENGGUNAAN:

Pembersihan Diri (Kali Pertama):
7 Hari Penggunaan Berturutan
(Sebotol setiap pagi sebelum sarapan)

Penjagaan Diri Berterusan:
(50ml dicampur bersama secawan air suam, minum setiap pagi sebelum makan)

BAHAN:

AIR ZAM ZAM, GARAM BUKIT, HALIA, KUNYIT, MANJAKANI, MADU KHAS, LEMON

Kita tidak datang dalam pakej sempurna kerana kesempurnaan hanya milik Allah!
Kita tidak datang dengan pakej hebat kerana kehebatan hak Allah!

Tapi kita diberi akal fikiran untuk memilih yang terbaik untuk kesempurnaan dan kehebatan hidup kita!

Apa Gunanya Cantik Jika Sakit Dan Badan Tidak Bermaya?
Apa Hebatnya Kacak Jika Tak Terbukti Kejantanan?
Apa Gunanya Putih Melepak Jika Hati Tak Tenang dan Kemurungan?
Apa Hebatnya Kekayaan Jika Jiwa Tak Bahagia dan Kesedihan?

Jika Anda Rasa Harga Memiliki Kesihatan & Kecantikan Itu Mahal
Rasailah Kesakitan!

HIDUP HANYA SEKALI
JIKA HIDUP PENUH ERTI DAN BERSERI
SEKALI MENCUKUPI!


JamuJuminaMadura
Penawar7bidadari

Call/Msg/Whtspp:

Zana 016-3249132
Zana 016-3249132
Zana 016-3249132

PRODUCT POLICIES:
1.NO LIES!
2.THE PRODUCT SPEAKS BY ITSELF!
3.FACTS AND FIGURE!



TESTIMONI PENGGUNA JJM














M6cam-macam testimoni kami dapat.
Alhamdulillah feedback yang positif.


SEMARAI HARGA PRODUK JUMINA MADURA






#jamujuminamadura
#penawar7bidadari

Call/Msg/Whtspp:

Zana 016-3249132
Zana 016-3249132
Zana 016-3249132


PRODUCT POLICIES:
1.NO LIES!
2.THE PRODUCT SPEAKS BY ITSELF!
3.FACTS AND FIGURE!








Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

18 April 2016

Giveaway Cash APRIL PART #2 by Emas Putih

Assalamualaikum



بسم الله الرحمن الرحيم


Untuk kali kedua aku join pada tahun 2016..
good luck semua..:*





Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

5 April 2016

Giveaway April Cash RM600 by Emas Putih

Assalamualaikum




بسم الله الرحمن الرحيم




Salam sejahtera dan selamat malam semua.
Woooo lama gilerrrr tak aktif dengan blog.dah lama tak jeguk blog ni,dah lama tak join GA EmasPutih hehe..
malam ni tergerak hati nak update blog ni hehe..pasal nak join GA punya pasal lah :D
Taknak cerita panjang-panjang dah, klik jela banner kat bawah tu.
atau klik je nama EmasPutih ye..Good luck semua..






Cash RM300 x 1 , Cash RM200 x 1
Cash RM50 x 2

Start : 5 April - 30 April 2016

Good Luck !






wish me luck.
oke bai..





Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

8 February 2016

KEBAIKKAN GLUTACAPS

Assalamualaikum




بسم الله الرحمن الرحيم




{ Info GLUTACAPS }



GLUTACAPS 500MG PLUS | SEKIRANYA KULIT ANDA GELAP JGN BERSEDIH KITA DAH JUMPA FORMULANYA..!!!

Kombinasi gabungan pure bahan bahan semulajadi dan kadar dos yg mampu memberi keberkesanan yg terbaikkk…















GABUNGAN GLUTACAPS 500MG PLUS MAMPU MEMBANTU…

->MENCERAHKAN KULIT
->ANTIOXIDAN
->AGEN DETOX
->MEMPERBAIKI SISTEM PERTAHANAN IMUNISASI
->MERAWAT KATARAKS DAN GLUKOMA
->MENINGKATKAN TENAGA
->MEMBERI TIDUR YG LEBIH BAIK
->MENGEKALKAN KANDUNGAN AIR INI MENYEBABKAN KULIT TEGANG DAN MENGHILANGKAN GARIS GARIS HALUS
->MENGHILANGKAN KEDUTAN
->MENGEKALKAN KELEMBAPAN KULIT
->PELEMBAB TERBAIK
->BOOST SKIN ELLASTICITY
->MENGALAKAN SISTESIS KOLEGEN
->MENJADIKAN TONA KULIT SEKATA
->MENGHILANGKAN KETAGIHAN MEROKOK



Cara pengambilan

Ambil 1 kapsul 30minit sebelum makan pagi
Dan kalu nak kesan yg cepat
Ambil 1 biji pagi dan 1 biji ptg 30 minit sebelum makan.

Minum air kosong sekurang kurangnya 8 gelas sehari

KESAN SEAWAL 3 HARI TAPI LEPAS MAKAN 1 HARI ANDA BOLEH MERASAI PERUBAHAN PADA KULIT ANDA

Sebotol ada 30 biji.
Makan 2biji sehari (selama 1mggu).
lepas 1mggu mkn 1biji je sehari.
15 mnt sebelum sarapan.
Sekotak tahan 30 hari .

Cara pengambilan ..
Ambil 1kapsul 30minit sebelum makan pagi
Dan kalu nak kesan yg cepat
Ambil 1pagi dan 1 ptg 30 minit sebelum makan …

Minum air kosong sekurang kurangnya 8 gelas sehari

Glutacaps Kapsul Putihkan Kulit - Mencerahkan Kulit Rata Seluruh Badan

Jom cantik dan putih gebus dengan Glutacaps 500mgplus
Nak putih tapi takut nak ambik suntikkan PENCERAH??

Anda boleh mencuba GLUTACAPS kerana
kesannya umpama anda ambik suntikkan...

Kebaikan Glutacaps:
✔ 1 hari untuk rasa kulit semakin lembap
✔ 3 hari untuk lihat jerawat kecut
✔ 7 hari kulit semakin glow dan putih berseri
✔ 14 hari tangan leher bdn dan kaki lebih cerah
✔ 28 hari lahir kulit beby terpancar seluruh bdn..muka, tgn dan bdn akan lebih putih kemerah-merahan.


GLUTACAPS juga mempunyai Kelulusan KKM: KKM MAL15065008NC

1. Kulit bertambah putih dan glowing
2. Pigmentasi hilang
3. Meratakan tona warna kulit
4. Mengecutkan jerawat
5. Memudarkan parut jerawat
6. Menegangkan kulit
7. Menghilangkan garis garis halus diwajah
8. Mengekalkan kelembapan kulit
9. Pencerahan kulit utk satu badan


KANDUNGAN GLUTACAPS 500MG PLUS

- 350mg PURE L GLUTATHIONE
- 50mg HYALURONIC ACID @ AHA
- 100mg VITAMIN C

PANTANG LARANG:

- Tiada pantang cuma banyakkan minum air 3-4liter sehari.
- Caffein elakkan, susu elakkan, gula kurangkan..
- Ibu mengandung 6bulan keatas..
- Menyusu baby boleh ambil
- Umur boleh ambil 15tahun keatas
- Pesakit Cancer dilarang ambil
- Pesakit Buah pingang kencing manis dan sakit jantung yang tidak kritikal boleh ambil.
- Kalau ambil dgn ubatan/supplmnt lain mcm mana? jarakkan sahaja


Info lebih:

Glutacaps® ni yg pertama paling banyak ingridient dlm malaysia. 1000mg 1kapsul. sbb tu kesan cpt. dlm masa 12jam bdn kita perlukan lebih 500mg gluta utk pemutihan badan. jadi ngam2 utk sehari.. kalau nk kesan cpt lagi mkn 2 biji..

Dgn penggunaan bahan aktif gluta original dr tumbuhan ni akan membantu bukan shj mengurangkan jerawat. dia juga dpt bantu pudarkn jerawat, slowly bdn juga akan memutih secara automatik.

awak mesti dh lali dgn produk2 putih yg lain kan? sebab kebanyakkan produk hanya letak bahan putih tu skit je, serbuk yg lain tu tepung jagung je nk nmpk berat dan bnyk. dan sebab tu kita bawak gluta gred A ni.. sebelum kita launch mmg kita uji dlm lab berkali2. dh dpt formula yg betul tally dgn analog graf formula barulah kita masukkan dlm kapsul.

sebab tu kita yakin sgt kesan Glutacaps® seawal 3 hari sbb kita import material yg kualiti shj. kita tambah dgn material mcm "hyluronic acid" (supaya lebih flawless) dan "Vitamin C original" utk bantu kurangkan jerawat, jeragat dan parut.. bahan aktif ni utk bantu lg proses pemutihan kulit.

Bertindak sekarang! sebelum harga naik. skrg dh tau kenapa gluta, HA dan Vit C ori bagus kan? tggu apa lagi mana ada produk yg mcm Glutacaps® dkt malaysia ni..gabung 3 sekali gus!


So apa tunggu lagi cepat-cepatlah order.
Di mana nak order?
okey sila hubungi no di bawah




Untuk pertanyaan atau belian sila w/s :

Whatsapp : 0163249132
Facebook : Ana hassan



Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

CALIPH CEREAL IN THE HOUSE

Assalamualaikum




بسم الله الرحمن الرحيم



Wow caliph cereal in the house | Ramai ibu-ibu kat luar sana mencari makanan tambahan untuk anak-anak.saya sarankan caliph memang terbaik.makanan yang pastinya halal dan selamat.kalau anak makan makanan berbijirin seperti nestum.caliph cereal adalah makanan yang terbaik.lepas ni ibu-ibu boleh la bertukar ke caliph cereal..









CALIPH CEREAL - NUTRITION FOR EYES.
▶ 100% ORIGINAL
▶ 100% HALAL DAN SELAMAT
▶ 500gram.
▶ Kandungan utama: Beta karotene, susu kambing, maltodekstrin.


Apa kelebihan caliph untuk anak-anak anda??


KELEBIHAN:
-Membantu penjagaan mata.
-Rasa yang melazatkan.
-Membantu tumbesaran anak anda.
-Mencergaskan rohani dan jasmani.
-Menajamkan penglihatan anak anda.
-Meningkatkan imunisasi badan anak anda.
-Menghindar daripada penyakit cirit birit, asma dan demam.
-Membantu menguatkan tulang.
-Memberi tenaga untuk anak anda.

CARA PENGAMBILAN
1. Bancuh dengan air suam / panas.
2. Dimakan ketika sarapan.

.
JOM BERIKAN KHASIAT TERBAIK UNTUK SI KECIL!


HARGA : RM55 SM / RM60 SS HARGA TERMASUK POS


Untuk belian atau pertanyaan sila hubungi atau whatsapp ke :

Whatsapp : +60163249132
Facebook : Ana Hassan




Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

29 January 2016

Kurung Zahra Tunic

Assalamualaikum




بسم الله الرحمن الرحيم



Kurung Zahra Tunic edisi terbaru.kurung ini memang tengah meletop.


Stock ini telah habis di jual.dan akan restock lagi mungkin lebih daripada biasa.
Lagipun sambutan untuk koleksi baru ni memang luar biasa.sambutan yang kebommm...












Cantik kan..





Ukuran saiz




🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
ZAHRA KURUNG TUNIC EDISI 2
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹




MATERIAL TOP MOSS CREPE DENGAN THAI SILK DI TANGAN & SKIRT THAI SILK

COLOR: BLACK, DUSTY PINK, FOREST GREEN, ROYAL BLUE DAN BEIGE BROWN

SIZE: S, M L, DAN XL

CIRI-CIRI ISTIMEWA
-Mempunyai zip di bahagian hadapan baju
-Ditambah aksesori butang hiasan di hadapan baju
-Material fabric yang sangat selesa dipakai
-Potongan tunic yang kasual dan santai
-Potongan pergelangan tangan yang sedikit kembang
-Material thai silk menyerlahkan penggunaan material terbaru
-Skirt jahitan susun belakang
-Design yang TERBARU dan HOT SELLING

KEISTIMEWAAN:
-Breastfeed friendly
-Wudhu friendly
-Tampil simple dan santai dengan fesyen blouse TERKINI
-Boleh digayakan ke office atau pemakaian kasual
-Membuat pemakai kelihatan 'UP TO DATE' dengan dunia fesyen
-Sesuai digayakan oleh wanita yang ingin tampak sopan dan ala-ala muslimah moden
-Material yang sejuk dan selesa, terus sarung dan siap.
-Paling penting, tampil berkeyakinan apabila menggayakan blouse pattern labuh dan menutup punggung.

APA YANG LAGI ISTIMEWA:
Sesekali anda boleh menukar fasion dengan anda boleh menggunakan koleksi top koleksi Zahra ini dengan jeans, palazo atau long pants.
Skirt nya juga sesekali boleh digayakan dengan TOP yang berbeza.


Harganya mampu milik ♥

Price : RM 97 Free postage



Tunggu apa lagi.cepat ambil no terus grab.
jangan tunggu lama-lama,cepatlah bertindak ^^



Untuk pembelian atau pertanyaan sila ke :

page :dress muslimah by qiella
Whatsapp : 0163249132








Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

22 January 2016

Tak Kena Pada Tempatnya

Assalamualaikum





بسم الله الرحمن الرحيم






Tak kena pada tempatnya | Manusia ni satu je perangainya..salah satunya suka tunding jari kat orang lain.Walaupun itu bukannya salah kita.Tapi bermati-matian di tundingnya..hah amik kau (dgn nada xpuas hati, sambil bulatkan biji mata,tangan cekak pinggang)







Walaupun ianya bukan jadi isu besar,tapi kerana mulut seorang je.indah khabar dari rupa.cerita sebenar lain,tapi sebaliknya bila di sampaikan ke pihak ke 3 , 4 dan seterusnya.dah jadi lain.Salah satunya suka tokok tambah cerita..cerita dah seoloknya cukup gula,garamnya.,tapi bila orang lain yang sampaikan,di tambahnya ajinamoto.nak lagi pedas masin.tambah lagi garam dan cili..huh klu dah jadi macam tu..apa lagi perang mulut.atau mengata segala macam.dosanya tanggunglah sendiri.


Tapi tak mengapa,Allah Maha Adil.kita hanya merancang.semua yang berlaku
di luar kemampuan kita..Hanya Dia yang tahu segalanya.
Bertabahlah duhai hati.



Tapi Allah nak tunjuk sekejap je..
sebelum ni kau tunding jari,salahkan itu ini.
Mau tak terkezut di buatnya.,tetiba je..mau x sentap..(muka masam mencuka sambil dahi berkerut )Padan muka kan..nasib lah ye haha..


Tapi bila mulut main cakap lepas je..tengok-tengok dulu orang tu macam mana.lain orang lain-hatinya.tapi tetap warna merahlah.takkan warna putih atau pink pulak.kalau lain dari warna merah,itu mesti zombi ngeh ngeh.
Ada jenis yang makan dalam,ada yang makan luar,ada jugak yang makan dalam bilik kiki..

Apapun jangan lah sesuka hatimu nak salahkan orang itulah, orang inilah.





Silap pilih orang.orang lain boleh lah di tunjal-tunjalnya.. (nah tonyoh tonyoh lagi )sambil kacip bibir sebab geram..



Apa boleh buat kita ni manusia tak pernah lari dari melakukan kesilapan.Tapi kalau ianya boleh memutuskan persaudaraan sesama Islam.Minta maaflah sebelum terlambat..





Sekian


Salam Jumaat.
Penghulu segala hari.



Wassalam..




Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

7 August 2015

Kad Raya Pertama Dari GMBM

Assalamualaikum



بسم الله الرحمن الرحيم


Kad Raya Pertama dari GMBM | Masih belum terlewat untuk ucapkan Selamat hari raya maaf zahir dan batin.terima kasih kad raya pertama dari GMBM.Tak sangka pulak dapat kad raya dari GMBM ni.Memula macam terharu sebab ada jugak orang hantar kad rayo hehe
tahun ni zana memang slow gilerrr nak blogging..tak tahulah kenapa..
nak update pun slow.maaf la korang semua yang follow tu ye..
korang semua penat-penat je follow tetiba blog ni tak berupdate..
lagi pun anak masih zana masih kecil lagi.itu yang jarang,tak ada masa sangat nak aktif..
maaf ye.


Tapi korang semua memang terbaiklah..





Ok inilah kad rayo dari GMBM..terima kasih daun keladi..






kalau ada rezeki panjang umor tahun depan nak kad lagi hehe..

Maaf la di atas kelewatan nak update ye..dah naik cendawan dah tersimpan dalam draf..lupo nak publish haha..




P/s : Kelayakkan nak join group GMBM tu,syaratnya perlu la seorang mama ye..
Khas untuk mama mama je..untuk papa papa tu harap maaf tak ada hehe..


Terima kasih sudi baca :)






Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

30 July 2015

Resepi Nasi Tomato

Assalamualaikum



بسم الله الرحمن الرحيم


Resepi nasi tomato | Bila teringin sangat nak makan benda yang tak pernah buat,
Hah amik kau mulalah menggelabah semacam.cuba google tapi bahannya banyak sangat.Tapi aku nak yang senang dan simple je.

Last-last dapat jugak resepi nasi tomato.Buat-buat muka tak malu minta resepi ni dengan kawan haha..
Resepi yang ni memang simple giler dan senang nak buat.Terima kasih ecah sebab kongsi resipi semudah ABC ni..



Maaf lah gambornya tak berapa nak cun hehe...



Jom kita mulakan dengan bahan-bahannya :-


-Untuk Nasi-

2,3 cawan beras ( basuh toskan dan ketepikan dulu )
2 bawang merah (ikut besar mana) tumbuk / kisar
2 bawang putih - tumbuk / kisar
1 biji tomato - tumbuk /kisar
1 inci halia - tumbuk / kisar
1 btg kulit kayu manis
1 bunga lawang
1 bunga cengkih
1 buah pelaga
Minyak / majerin untuk menumis.
kalau guna majerin pun ok, baru la wangi sikit nasi tu.
sedikit garam


Bahan untuk acar :-

1 batang timun ( di potong memanjang dlm 1 inci mcm tu )
1 biji cili besar merah ( di hiris )
Nenas ( potong kecil ) ikut banyak mana nak letak ye.
gula & garam

Gaulkan semua bahan di atas tu.siap


Cara memasak :-

Mula-mula panaskan kuali,masukkan minyak / majerin tumiskan dulu kulit kayu manis,bunga cengkih,buah pelaga & bunga lawang lepas tu barulah masukkan bahan di atas tu.
tumis sehingga naik bau wangi ye..urmmmm waaaaa..ada bau tak?? Kalau tak ada bau tu maknanya hidung korang tersumbat haha..

Lepas tu dah naik bau kan,kalau korang nak masukkan beras dalam kuali gaulkan sekejap pun blh jugak.
Tapi ikut citarasa sendiri la.bagi aku paling mudah nak jimatkan masa, masukkan je dalam periuk nak masak nasi tu gaulkan je dalam tu..masak macam biasa..air tu jangan lebih jangan kurang ye..macam masak nasi biasa jugak..ukur je guna jari..


Ok nasi sudah di masak.
Untuk ayam masak merah pulak



Bahannya pun senang dan simple je :-


Ayam ( di potong kecil dan bersihkan ) Bajet nak letak banyak mana ye..
1 biji buah tomato ( belah 4 )
2 biji bawang merah - tumbuk / kisar
1 biji bawang besar - di hiris halus
2 biji bawang putih - tumbuk / kisar
1 inci halia
Sos tomato
Sedikit air asam jawa
minyak / majerin untuk menumis
Garam & gula secukupnya.


Caranya :-

Panaskan kuali dan masukkan minyak/majerin goreng ayam dulu separuh masak toskan dan ketepikan.
lepas tu tumis semua bahan di atas sampai pecah minyak.masukkan sos tomato kacau kejap.masukkan ayam tadi kacau lagi baru masuk air asam.klu nk banyak tambah je air dengan sos tadi tu.barulah nampak keserasiannya pekat dan mables..kacau duk kacau jangan lupa masukkan gula dan garam ye.
last sekali masukkan tomato dan bawang besar yang telah di hiris tadi..kacau kejap bagi bawang & tomato layu di tasik madu dulu.barulah siap



1 lagi penambahan boleh juga makan dengan papedom ke papadom.. pun sodap..

Okey dah siap semua boleh di hidang untuk santapan bersama.Selamat menjamu selera..
Kalau ada yang tak faham ke nak tanya apa-apa drop komen kat bawah tu ye...



Terima kasih !!










Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

12 November 2011

Puding roti caramel

Assalamualaikum



Sape nk belajar wt menda ni mai cini mischef zana nk ajar ngeh3,bkn masterchef ..Jom2 xsoh duk malalut ntah kemana,mai kita blajar wat menda ni lak hehe..gambar pon ntah mane ntah..rembat kat google..hehe..xtau la sme ke x rasanya..haha..:D




Puding roti caramel



Gambo en google

Bahan A:
  • 1/2 cawan gula- dicairkan dalam loyang kukus (cara cairkan gula-panaskan pada api sederhana, biar cair dan mejadi keperangan)
Bahan B:
  • 1 buku roti atau 10 keping roti
  • 1 tin susu cair
  • 2 biji telur
  • 1 tin air buah (fruit coktail) atau boleh juga sirap buah seperti laici
  • 1/2 cawan gula
  • 1 sudu teh esen vanila
  • 2 sudu besar tepung kastard
P/s: 1 Tin buah koktail untuk hiasan jika suka
cara-cara:
  • Panaskan tempat kukus
  • gaulkan semua bahan B kecuali fruit coktail dan tapis
  • masukkan bancuhan ke dalam loyang kukus yang berisi gula cair tadi
  • tutup loyang dengan plastik glaze nipis
  • kukus selama 30 minit
  • sejukkan dan terbalikkan dalam pinggan hidangan
  • susun buah (fruit coktail) di atasnya dan hidangkan

Akhir kata Selamat mencuba ye..






    Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}