Showing posts with label keluarga bahagia dunia akhirat. Show all posts
Showing posts with label keluarga bahagia dunia akhirat. Show all posts

30 October 2013

Siapa ZH aka ZanaHassan???

Assalamualaikum





Siapa zana Hassan??



ZH orang biasa je.Bukan blogger yang pemes pun.
Baru nak belajar tentang selok belok dunia blogger.


ZH aktif dengan blog ni sejak tahun 2011,tak silap bulan jun kot.
Time tu just suka-suki je nak buat blog.
Tu pun tak tahu nak buat apa dengan blog masa tu.hehe..

Nak kongsi apa?apa fungsi berblog?? best ke?? 
Semuanya dalam tanda tanya time tu.
Time tu masih bluurrr2 gitu,tak faham sgt.
Skg pun masih merangkak lagi tentang dunia blogger ni.


ZH berblog bukan nak pemes ke apa.
Just nak cari kawan2 blogger, berkongsi apa yang sepatutnya dan sebagainya. 
yang penting benda yang mendatangkan kebaikan.
ZH berasal dari kelantan,menetap di selangor.



Ni soalan yang akan di tanya nanti.
Zh dah siapkan awal-awal hehe..



Adakah ZH sudah Berkahwin??
Ya, ZH sudah berkahwin dan ini adalah En suami ZH :)
Orangnya sporting, sempoi & gila-gila macam ZH jgk la hihi..






ZH sudah ada anak??
Ya. ^_<


Yang ni puteri sulong kami :)



Yang ni sebelah kanan pulak putera kami yang ke 2


Inilah keluarga ZH 
Semoga jodoh kami berkekalan hingga ke akhir hayat  ^_^
Aminnn...

Oke la setakat itu jela tentang diri ZH ye..
Salam kenal untuk semua ^_<
Bubbye!!





Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

29 August 2013

Untungnya En Suami..!!

Assalamualaikum




>> Untungnya jadi suami...
Tengok isteri dengan rasa kasih, dapat pahala.
Senyum kat isteri dapat pahala.
Cakap lembut-lembut dengan isteri dapat pahala.
Belai rambut isteri dapat pahala.
Peluk isteri dapat pahala.
Cium isteri dapat pahala.
Bergurau dengan isteri dapat pahala.
Bermanja dengan isteri dapat pahala.
Puji isteri dapat pahala.
Ehem-ehem dengan isteri dapat pahala.
Senang sangat nak buat pahala.
Syaitan pun menangis,
sebab gagal nak buat kita,
suami isteri bergaduh sampai terlintas dalam hati nak bercerai berai.
Untung sungguh siapa yang ambil kesempatan kumpul pahala dalam rumah tangga ni.. :)




Renung-renungkan dan selamat beramal..




Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}