Showing posts with label Suka suki. Show all posts
Showing posts with label Suka suki. Show all posts

19 February 2015

Kisah Seorang Nenek

Assalamualaikum


بسم الله الرحمن الرحيم


Kisah Seorang Nenek
| Yang buat onar dalam lif hehe..




Ada seorang nenek naik lif ke tingkat 8,sampai ke tingkat 1 lif berhenti.
lalu masuk seorang gadis cantik ke dalam lif tersebut dengan sangat wangi.
Nenek : Amboi..wangi betul..!!
Gadis : "BULGARI" nek, tiga ratus ringgit sebotol.
kemudian sampai tingkat 6,ada lagi gadis cantik yang masuk lif yang lebih wangi dari gadis pertama.
Nenek : Wah! Yang ini pun wangi!!
Gadis 2 : "GUCCI" nek,empat ratus lebih harganya sebotol.
Sebaik saja sampai ke tingkat 8, si nenek pun keluar sambil terkentut yang mengeluarkan bau yang kuat sekali.kedua gadis tersebut yang ada dalam lif hampir muntah dan berkata :
"Nek" Ni bau apa ni??
Smbil keluar lif , si nenek pun berkata..
"PETAI KING" Tiga ringgit seikat..









Yang ni tak boleh nak tahan bila baca hahaha.
korang mesti boleh bayangkan macam mana bau PETAI KING hihi..



Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

25 December 2013

Alhamdulillah..!!


Assalamualaikum




Alhamdulillah...
Syukur..

Rezeki menang GA Mini GA By Emas Putih ♡
Terima kasih EmasPutih.Com dan sponser hadiah GA ni..

Alhamdulillah..
Rezeki baby baru ♥
Hihi.. ^_^

Thanks u alls ♡♡




Maaf tak dapat nak blogging buat masa sekarang ni..
Ni pun menaip guna henpon je.
Tu yang susah sikit nak blogwalking..
Bila ada masa nanti ZH balas jejak2 you alls ok..
Selamat malam Zzz



Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

11 April 2013

Selamat Kembali !!

Assalamualaikum



Hai semua..rindunya kat korang semua..
Lama sungguh zana stop blogging kerana masalah kesihatan.
Tapi malam ni zana sudah kembali seperti biasa...
Ada yang rindukan zana tak haha..maksud zana rindukan blog zana je hehe..


Maaf la lama sangat zana menyepikan diri..
Lagipun blog zana tak seberapa nak bagus sangat pun..
Lama tak update blog,blog pun dah berkulat dah kot.
Tapi nak buat macam mana tak boleh nak lawan penyakit ni..
Biasa lah penyakit seorang wanita hehe.. 


Apa apa pun terima kasih lah kawan2 yang bagi semangat kat zana selama zana tak berapa nak sihat dan sewaktu dengannya ye..


Selamat malam!!! 
Sayang korang semua!!!





Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

12 December 2012

Buah Hati!! Buah Tangan!! Shopping Time!!!

Assalamualaikum


Selamat malam..!!
Malam ni macam nak hujan,kalau hujan best gak tido ni..Tapi sebelum tido nak update blog dulu.Sambungan yang lepas kat Sini . Lagi satu sebab tarikh hari ni cantik sangat 12.12.12 hehe..

Terasa bosan???Bosan baca blog ini???Oh tidak..!!Tiada paksaan.Kadang2 kita manusia x pernah sempurna..kadang kala kita di atas, kadang kala kita di bawah..Ah tipu lah klu xpernah buat silap kan..hehe..
Xnk panjang lebar jom cuci mata jela hihi.
Sapa pernah pergi ke Pengkalan Kubur Kelantan & Wakaf Che Yeh?? Sila angkat tangan ye..



Model cilik saya ^_^

Kalau korang dtg sini memang rambang mata..

Kat sini korang kena pandai tawar menawar.. 
Kalau x mmg dia ketuk harga tinggi..!!
Lebih2 lagi musim cuti..


Kalau nak gedik2 masuk la kat kedai ni ye. 
Nama pun dah gedik fesyen haha..


Pilih- pilih mana satu pilihan hati hehe..
( Tapi zana x beli pun eksen je lebih haha..)


Kalau nak buat kenduri kendara tu dia periuk kuali ado tu hah!!


Yang penting pandai minta kurang la ye..


Lepas pergi Pengkalan kubur. 
Malam pulak pergi Wakaf Che Yeh lak..gilerrr lah!!


Perggghhhh Pusing punya la lama.. 
Satu habuk pun x lekat di tangan haha..


Nak seribu daya.
Yang penting pokok pangkal hati nk yang mana satu kan. 
Dok gitu geng!!

  
Bersambung Part III


Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

7 December 2012

Keindahan Alam Ketika Berada Di Kampung Halaman!!

Assalamualaikum

Salam sejahtera untuk semua readers..\U alls sihat x?harap-harap sihat selalu ye..:)

Lama sungguh  x update blog ni.Last update pun time g tgk konsert kat gambang ritu je..:)

Pengalaman yang x dpt dilupakan ketika Dato' Siti tarik tangan den untuk duk sblh dia hihi..malu lak rasanya..(malu-malu kucing gitu hehe)

Tapi malam ni zana luangkan sedikit masa untuk berkongsi pengalaman ketika berada di Kelantan pulak..Jalan sakan ni..



Inilah Pantai Geting tempat zana bermain-main ketika masih kanak-kanak ^_^


Apakah itu???


Zaman kanak-kanakku,kanak2 periang :)


Kanak2 ribena sedang bermain layang2 la pulak hihi..nak wat cne kan masa kanak2 xpuas main layang2 katakan haha...


Keindahan alam semula jadi 


My budak kecik saya 


Cantik sungguh permandangan ketika di senja kala 



Ok la setakat itu jela dulu nnt ada sambungan lagi tau..tungguuuuu....!! 
Terima kasih
Kita jumpa Part II ok :)




Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

5 November 2012

Jalan-jalan Cari Makan Part 2

Assalamualaikum 



Apa khabar,harap2 sihat la ye hehe..Sekarang musim hujan.jaga kesihatan ye.Time2 lapar cmni hujan lak tu best gak kalau dapat makan burger kan.Zana nak tanya kamO-kamO semua pernah dengar tak burger bakar??Burger bakar sangat pOpular la jgk.Zana je yang tak ambil tahu langsung haha..
Zana dapat tahu pun dari kawan zana jugak hehe..Nyumm nyumm..Pilih jgn x pilih kesukaan anda ye.. ^_<







Burger Burn Cheese daging +  Burn Special Turkey



Take Ur Order Here Ok!!
Pilih yang mana berkenan di hati..J


Burger Burn Cheese daging + Burn Supremo






 Jemput makan dulu



Punya la susah nak cari tempat ni..padahal da banyak kali duk pusing2 tempat ni haha..apa da boleh pulak tak jumpa hihi..buat malu je haha..:D






Eh mana saya punya beger ni.Asal tinggal separuh je ni.Siapa makan saya punya ni huwaaa...:D


Alamak ada org curi makanan saya tolongggg!!! Kita kasi letup ini orang hahaha...:)




Nampak macam gelas tu yang besar..xoxo






Me & Asfalika









Macam-macam ado





Me & My budak (kakyong)


Tak cukup makan kat sane.boleh tapau lagi haha..Time untuk balik.hujan da mula turun cepat larikkk!!




Lokasi :- Medan Selera Tanjung Village
Ok next time Zana update kat tempat lain lak ye bubye..




Terima kasih sudi singgah dan baca..

Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

5 July 2012

Pageviews Paling Tinggi

Assalamualaikum





Apa khabar semua?
Zana harap sihat selalu..hari ni xtau nk taip apa kat sini..zana wat semakkan benda ni jela..xde entri yg best pun kali ni.dari x update blog langsung.
Betul tak??


Page yang paling tinggi yang kat atas tu..








Tapi kalau nk di bandingkan bulan ni selamat la..sebab da jarang on9.
Apapun aku masih rindukan korang semua..
Untuk Syed terima kasih ye,entri pasal Galaxy Tab tu ^_^


Jum klik bawah ni :)


Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

22 June 2012

Syok Sendiri

Assalamualaikum


Slmt pg semua..
Adoi sudah sekian lama zana hilangkan diri.pegi betapa kat bukit tanjung.

Belog zana ni da tumbuh lalang rasanya.skrg ni zana da slow sikit.
Maaflah sekiranya jarang nampak zana membalas jejak-jejak kasih u alls tu hehe..

Skrg zana bz sikit.da keja part time.dulu duk umh goyang kaki je hihi.. 
Tapi disebabkan kegianan nk b'kerja akhirnya dpt jgk zana keja.walaupun part time.hihi...

Xda kena ngena ngn yg kat atas tu pun.skg tgh boring,sempat la jgk lepak kt sini kejap haha..

Ok la zana cau cin cau dulu ya.nnt kita jmp lagi ok.


Tata >_<


Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

28 May 2012

Pagi Yang Hampeh Mangkuk Tingkap!!!

Assalamualaikum


OOO malunya saya


Selamat pagi  rakan2 bloger yg setia..
Pagi yang menghampakan..bukan apa. pagi ni zana nk luahkan perasaan xpuas hati sikit kat sini..
Kecewa,hampa hampeh sudah semestinya.
Mood pada mulanya rajin..
Tapi adoiii kenapa la ada jugak manusia yg buat taik kat sini...

Nama ngn ayat baik je..
Tp klik je linknya HUH!! OMK OMK OMK..
Blog ni bkn tuk iklankan benda2 harem mcm tula..yg tgh tutttttttt pulak tu huh Hampeh!! 
Blog yg zana cite tu khas tuk 18sx je..

Tp sy bwh umur lagi la.rakan2 sy pun bwh umur..hehe 
(eh aku ni bwh umur lagi ke) haha...


Ni bkn mslh singgah tu.tp mslh link yg tutttt "_"

Lagi satu pada sesiapa yg suka tinggalkan link yg 18sx ke xs ke double mable ke or yg iklan churp2 ke.iklan ntah pape ke.



P/s keras:
Harap maaf kalau blog anda,
sy bankan your IP nnt.
Terima kasih.



Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}