6 October 2014

Tips Bercuti Di Cameron Highland

Assalamualaikum








Selamat petang semua..fuhh penat berjalan jauh.
baru je sampai di rumah,dari cameron highland ke selangor.luas permandangan nun di atas sana cameron highland kami panjat haha..sekarang ni kalau sesiapa yang nak pergi ke cameron highland sediakan payung sebelum hujan ye..sebab sekarang ni musim hujan..sejukkk..sampai kejang otot-otot ni hehe..


Tips untuk korang yang nak pergi ke sana nanti ye..




sekarang tengah musim hujan dan sejuk,so jangan lupa la bawa apa yang patut ye..jangan ingat cameron tak sejuk..memang la sekarang tak sejuk sangat kan..tapi kalau nak pergi pada musim hujan baik stanby apa yang patut..orang kata tak sejuk..ok tak sejuk..bila dah sampai sana urmmmmmm...pakailah baju setebal-tebalnya ye..
Bila dah sampai atas sana ngeerrrrrngerrrrrr...




Patut la diorang tak pakai kipas atau penghawa dingin kat hotel-hotel,dan homestay rupanya memang sejuk sangat sangat..niat nak mandi dan sebagainya terus terbantut huhu...macam duduk dalam peti ais rasanya..huuuuu...belum lagi kat obersi haha..kejang urat saraf ni..

Bila time malamnya uiiiiiii..selimut macam mana pun rasa lagi kesejukkannya..nasib baik anak-anak ok walaupun kesejukkan..hehe..bila sampai rumah anak demam la pulok..huk3..




Entri seterusnya biarlah gambar berbicara..



Macam kat obersi tak ngeeeee  :D



Bila sejuk apa lagi lapar la..jemput semua makan :P



Kaktus ni comel je aku tengok..tapi bila dah besar..
seram pulak tengok durinya tu..



Hari seterusnya singgah dulu ladang teh sambil mengeteh..




Time ni dah nak balik..so singgah la tempat yang belum singgah tu.



Ok destinasi yang terakhir latar iskandar..


Berakhir sudah percutian kami 1 family selama 3H2M di Cameron Highland.
Memang best sangat pergi sana,tapi yang tak best tu jalannya sampai mabuk pulak di buatnya..jalannya mengalahkan nak balik kelantan yang lalu gua musang tu.

Beli barang semuanya segar-segar time kat atas la..tapi bila dah turun bawah,semuanya dah jadi lembik..



P/s : kalau nak bercuti kat cameron waktu sekarang ni baik bawalah apa yang patut ye..sebab takut nanti eleh mana ada sejuk..eksen semacam je cakap..bila dah sampai sana nanti,sibuk nak cari kedai nak beli itu ini..kang banyak kerja pulak tu..nak naik atas pastu nak turun..huuuu...rasanya penat jugak la..hehe



SELAMAT HARI RAYA KORBAN.


Terima kasih sudi singgah & baca.



#KelabBloggerBenAshaari

Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

5 comments :

  1. Assalammualaikum... zana,

    seronok nyer dapat gi cameron highland.. bila mselim3 nak gi cameron nie...

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm..mselim..
      Seronok sgt..tp sejuk..hahaha
      Ala nnt ada la rezeki tu..hihi

      Delete
  2. Kali terakhir pergi cameron tahun 2005 sob sobb

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama dah tu..hehe
      xmo la sedey2..ada rezeki pergi la lagi..nnt nk g gtau zana ye hehe..

      Delete
  3. memang sejuk kat atas tu. pelik gak nape takde aircond kan. hehe

    ReplyDelete

Terima kasih :)