12 June 2014

Percutian Bajet 3 Hari 2 Malam

Assalamualaikum





Hai silent readers..
ZH harap u alls sihat la ye.
Musim cuti sekolah ni seronok jugak bawa anak-anak makan angin kan..Percutian bajet kali ni ZH pergi Port dikson & Melaka je.
Last pergi Pd tak silap anak sulong baru 2tahun..lama jugak tak jejakkan kaki kat sana..masih tak berubah sama je kot ZH tengok..cuma melaka je banyak jugak perubahan.


Percutian 3hari 2malam..


Di sebabkan musim cuti sekolah hotel,chalet,hotel bajet dan lain-lain semua dah full booking..fuhh!! Tapi gugel punya gugel nasib baik ada kat teluk kemang..Hotel bajet tak berapa nak bajet sangat la.

1 malam je RM135. Okay lah janji ado bilik..
 


Hari jumaat pagi pukul 11 lebih kot kita orang gerak dari kuala.Dalam perjalanan dekat highway jem gegila.Masa dalam perjalanan macam-macam kami nampak.Kes pertama kereta eksiden mungkin bawa laju lepastu cium kereta depan la..yang kedua pulak kereta terbalik masuk longkang..Alhamdulillah mereka tak ada apa-apa kot..


Dalam pukul berapa pun dah tak ingat dah.. kami pun sampai ke destinasi..Sesampai je terus check in rehat dulu petang baru kita orang jalan-jalan..Bajet bajet hot la ni hihi..Layannn..



1st sampai pergi berendam dulu..
bukan ZH ye..anak & ucunya je yang mandi laut.





Ni bajet tinggi ni..tinggi la sangat ye haha..
Bila sorang jalan macam ni lah gayanya..En abe kena tinggal.kekeke..





Time dinner pulak sebelum tido :)
Esok pagi nak jalan-jalan lagi.
Bajet dinner lupa.. hihi




Jeng jeng jeng..
Sebelum gerak ke Melaka apo lagi selfie la dulu ye hihi..
Lebih-lebih lagi yg suko selfie tu hah budak baju bunga bunga tu..hihi^^





Sebelum gerak isi dulu apa yang patut di isi kan..walaupun sob sob sob..
sebab menahan pedas gilerr...!!
Bajet makan RM20





Bila mama dengan kakyong riuh rendah dekat belakang ngeh ngeh..
Si bambam apa lagi..




Adoi muko tension si bambam..pening aar pening aar. eerrrrggghhhhh.Tak habis mama & kakyong berselfie gediks je haha





Next destinasi







Akhirnya sampai ke destinasi yang ke dua.
 Melaka Bandar bersejarah.




Terima kasih daun keladi,kalau sudi tunggu next entri ye.
Nantikan sambungan di entri yang seterusnya..ye ^_<
Oke bai..




Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

8 comments :

  1. Seronoknya holiday.... jelesssssss lama sungguh tak berholiday ~

    ReplyDelete
  2. time kita kat melaka takmo pergi melaka. time kite kat seremban akak pi melaka =.= hahaha
    happy holidayy

    ReplyDelete
  3. @Detective Fiqaala yeke..huhu..klu x boleh jumpa kan hehe..akak pergi pun x rancang apa2 pun hihi..next time klu ada event apa2 nnt kita blh jmp..hehe

    ReplyDelete
  4. PD pernah gi.. Melak pun pernah gi.. tapi tak jalan2.. semua pergi secara kebetulan je.. hu3

    ReplyDelete
  5. @tenku butangxpe..nnt ada rezeki tu.. dpt lah jln2 nnt :)

    ReplyDelete

Terima kasih :)