24 February 2013

Tutorial Letak Butang Reply Komen

Assalamualaikum



contoh


Selamat pagi,dan salam satu Malaysia.
Pagi ni zana nak tujukkan macam mana nak buat tutorial letak Reply Komen tu ya.
Yang dah tahu diam2 sudah la hehe..Tapi mana yang belum tahu meh sini zana ajarkan step by step ye..
Zana xnak membebel panjang lebar nnt korang lak bosan nanti haha..
Ok kita mulakan dengan بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


1. Dashboard
2. Template ( Edit HTML )
3. Tick Expand Widget Templates
4. Copy code dibawah ni

<data:commentPostedByMsg/>


5. Untuk mencari tekan Cntrl + F dan pastekan kat dalam tu..
kalau dah jumpa korang copy kod kat bawah ni dan pastekan di bawah kod yang korang cari tadi tu ye..



<span><a expr:href='&quot;https://www.blogger.com/comment.g?blogID=Id Blog Korang&amp;postID=&quot; + data:post.id + &quot;&amp;isPopup=true&amp;postBody=%40%3C%61%20%68%72%65%66%3D%22%23&quot; + data:comment.anchorName + &quot;%22%3E&quot; + data:comment.author + &quot;%3C%2F%61%3E#form&quot;' onclick='javascript:window.open(this.href, &quot;bloggerPopup&quot;, &quot;toolbar=0,location=0,statusbar=1,menubar=0,scrollbars=yes,width=4 50,height=450&quot;); return false;'>[Reply]</a></span>


Blog id tu tukar ke id blog korang..amik kat sini.




Reply tu korang boleh tukar ayat sendiri.ikut suka hati korang nak letak ayat apa..ni contohnya




6. Pastikan preview dulu..( check jadi ke tak ye..kalau x jadi sila bagitahu zana balik tau )
7. Kalau ok Save aje,di akhiri dengan اَلْحَمْدُلِلّهِ



Ok jangan lupa kredit untuk zana.




Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

6 comments :

  1. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. tutorial yang menarik ni zana :)

    ReplyDelete
  3. @amer akat thanks :) nak follow silakan lah.xsalah pun haha :P

    ReplyDelete
  4. slm kak zana...mcm mn nk tick yg expand widget templates....sy punya blog br so xde yg kotak expand tu...hrp blh jwb...

    ReplyDelete

Terima kasih :)