2 August 2012

Tutorial :Link Exchange

Assalamualaikum



Selamat malam warga bloggers..Malam ni zana nak wat tuto Link Exchange.Tuto ni di request oleh rakan kita Naim 
Oklah zana xnk bercerita panjang lebar sgt..jom kita wat tuto ni ye..hehe..
1: Mula-mula pegi kat Mister Linkies dulu.Haa pasan x register tu? 
Sebelum tu korang kena register dulu.nanti akan keluar macam gambar kat bwh tu.


2: Masukkan semua yang dia nak tu.bila da siap klik register.Lepas register dia suruh confirm kan? pegi bukak email yahoo,gmail,hotmail & atc.

3: Bila da dpt msj tu,klik je link yang dia bagi tu ok..
4: Lepas klik link tu automatik dia suh sign in balik.
5: log in mcm biasa.Lepas tu di bahagian atas tu pasan x ada Wizard ?
6: Klik je Wizard tu,then, tick pada Blogger.
7: Lepas tu tick Original auto linkies tu ok.
8: Last sekali baru boleh Generate Code.jgn lupa lak copy code tu ye. Tapi belum habis lagi tau..
9: Dashborad => Design => Add Gadget => Html/JavaScript => Paste code tu ke ruang Html/JavaScript ok.
10: Oke da siap,Save jela.senang je kan..hehe..
Untuk Naim selamat mencuba tuto ni ye.. ^_<
kalau x fhm @ nak request pape gtau ye.. =)
Jangan lupa donate untuk zana ye..


Hypptv

Friendly Fashion


Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

6 comments :

  1. Tekan punya tekan saya punya Mr Linky dah kena suruh upgrade.

    ReplyDelete
  2. thankz tutor..comel ngat blog =')

    ReplyDelete
  3. @thomas laa yeke..npe leh jadi mcm tu???

    ReplyDelete

Terima kasih :)