7 June 2012

Tutorial : Cara Nak Buat Blog

Assalamualaikum




Hye readers..Salamat sejahtera semua..
Selamat malam semua..malam ni zana buat tuto ni khas untuk kwn baru yang nk belajar blogging..

Da lama da dia request ngn zana hehe.tapi zana je yang xde masa hihi...So malam ni zana luangkan masa jugak untuk penuhi permintaannya..^_^ 
baik x zana haha...( baik la sgt!! dgn gaya johan ) ~_~

Tapi zana bkn pro sgt pun.. ^_< 
peace yoyoyoo :P


Ok pada yang baru nk belajar blogging tu meh sini zana ajarkan ye..
Ikut je step-step kat bwh ni ye.. :)



Pada yang belum ada akaun google.

Sign up dulu.pastu akan kuar mcm kat Sini.

Bila da siap isi..


Masuk je akaun google kat sign in



Lepas tu dia akan kuar "CHOOSE TEMPLATE" 
pilih je yang mane suka ok..pastu continue lagi.
Ok da siap dan boleh start berblog.
kalau xfhm n nak tanya pape leh ajukan solan-solan  kat bwh ye.. 



Selamat mencuba & selamat blogging..
jumpa lagi next tuto.




Jangan lupa kredit zana ye.
klik donate n sume kat bwh ni ye..
upah beli gula2 je hehe..^_^

master card






Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

2 comments :

  1. I pun dah lupa mcmana saya mula2 buat blog.

    ReplyDelete

Terima kasih :)