2 February 2012

Tutorial :Letak Ayat Di Bawah Setiap Post





Hye..
Hari ni korang sihat tak?zana harap korang sihat ok..:)
zana taknak berleter panjang2.zana cume nak kongsi tuto ni kat korang2 yg xtau n masih tercari2.mcmne nk buat yang "Letak Ayat Di Bawah Setiap Post" tu jom ikut je langkah2 dibwh ni ok..






1. Log in > Dashboard > Design > Edit Html
2. Tick Expand Widget Template
3. Korang Tekan Ctrl + F dan cari kod ini

<data:post.body/>

4. Kalo sudah jumpa,korang copy kod kat bawah ni ,and paste di bawah kod <data:post.body/> td :)

<hr/><center>AYAT KORANG</center><hr/>

5. Preview dulu oke :)
6. If dh jadi , SAVE k ^_<


Jangan lupa ye upah sy RM.20 tuk sy hehe TABUNG SAYA

P/s: Tak faham tanya ye.klu da guna jgn lupa tinggalkan jejak anda ok..^_<

Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

5 comments :

Terima kasih :)