12 November 2011

Puding roti caramel

Assalamualaikum



Sape nk belajar wt menda ni mai cini mischef zana nk ajar ngeh3,bkn masterchef ..Jom2 xsoh duk malalut ntah kemana,mai kita blajar wat menda ni lak hehe..gambar pon ntah mane ntah..rembat kat google..hehe..xtau la sme ke x rasanya..haha..:D




Puding roti caramel



Gambo en google

Bahan A:
  • 1/2 cawan gula- dicairkan dalam loyang kukus (cara cairkan gula-panaskan pada api sederhana, biar cair dan mejadi keperangan)
Bahan B:
  • 1 buku roti atau 10 keping roti
  • 1 tin susu cair
  • 2 biji telur
  • 1 tin air buah (fruit coktail) atau boleh juga sirap buah seperti laici
  • 1/2 cawan gula
  • 1 sudu teh esen vanila
  • 2 sudu besar tepung kastard
P/s: 1 Tin buah koktail untuk hiasan jika suka
cara-cara:
  • Panaskan tempat kukus
  • gaulkan semua bahan B kecuali fruit coktail dan tapis
  • masukkan bancuhan ke dalam loyang kukus yang berisi gula cair tadi
  • tutup loyang dengan plastik glaze nipis
  • kukus selama 30 minit
  • sejukkan dan terbalikkan dalam pinggan hidangan
  • susun buah (fruit coktail) di atasnya dan hidangkan

Akhir kata Selamat mencuba ye..






    Terima Kasih Daun Keladi,Sayang Korang{。^◕‿◕^。}

    No comments :

    Post a Comment

    Terima kasih :)